De 30ste editie van de 7 heuvelenloop Nijmegen.
30e Zevenheuvelenloop
Zaterdag 16 november zijn wij vertrokken naar Nijmegen om de heuvelen te bedwingen. Het was de 30ste editie en daarom waren er 2 extra afstanden om af te leggen in de avond.

Astrid heeft een mooie tijd neergezet van 32:29 op de 5 KM. Jenny heeft een mooi PR 1:22:06 gelopen op de 10 KM inclusief de heuvels. De sfeer ‘s avonds was erg goed. Veel lopers met lichten en petticoats. Zo wat was het koud en mistig. Wel erg jammer van de mist omdat je niet van de natuur en omgeving kon genieten.

De start duurde wel lang de meeste van de 5 KM waren al binnen en toen moest het laatste vak van de 10 KM nog van Start. De sfeer op de tribune viel tegen van wat wij gewend zijn in en rond Amsterdam dus wij hebben maar de mensen aangemoedigd en de wave uit de kast gehaald. En het liedje "het is stil aan de over de overkant" gezongen. Nadat Jenny nog even een mooie eindsprint inzetten zijn we weer met ze alle naar het hotel gegaan en daar nog even een proost uitgebracht op onze toppers.  

gezellig avondje in het hotel tijdens het Zevenheuvelenloop weekendNa een heerlijke nacht begonnen de kriebels bij de overige hardlopers te komen. Eerst nog even een goed ontbijtje naar binnen werken. En dan mogen Marcel, Carin, Fred, Janet, Karin, Lia en Mirjam proberen de heuvels te bedwingen.
Sfeer was weer anders dan gisteravond. Het weer was iets beter maar toch nog steeds erg fris. In vergelijking met gisteravond was het veel drukker. Er waren ook wat meer startvakken bijgevoegd. Marcel ging van ons als eerste van start en ook als eerste weer over de finish in een PR tijd van 1:02. Het was een behoorlijk koud in het startvak. Na een behoorlijke vertraging mochten wij eindelijk van start.

Daar staat we in het startvak tijdens de ZevenheuvelenloopHet was wel erg demotiverend om de andere hardlopers te zien die de laatste meters aflegde. De eerste 2 km kon je lekker "inlopen" daarna ging het vals plat naar boven.  Er kwam maar geen eind aan. Het was zo stil dat je alleen de voetstappen hoorde van de hardlopers en zo lekker kon genieten van de natuur. De herfst kleuren van de bladeren waren echt fantastisch. De paarden die in het weiland stonden en dan die geur van de bomen leek net wierrook. De ene heuvel was steiler en hoger dan de andere. Sta je net boven aan op een heuvel zie je andere lopers al weer naar beneden denderen en dan ook weer naar boven. Het was heuveltje op heuveltje af. De laatste 3 KM waren toch wel fijn lekker afdalen en je lichaam laten gaan.
Dan de boog voor de laatste KM. Steeds meer toeschouwers die je aanmoedigen en je naam roepen. Nog 500 meter en dan wordt het echt aftellen en ja, je wordt dan gedragen door de toeschouwers en de muziek. Op 25 meter zien wij onze aanmoedigers staan en die roepen je over de finish. Zo'n boost krijg je dan, dat je er nog een eindsprint uitperst.  Janet en Carin kwamen met een tijd van 1:38 over de finish. Fred zat ze op de hielen en zette een mooie tijd van 1:39 neer.

Het doorlopen voor een AA-drink en je aandenken ging erg vlot zodat wij sneller bij onze jassen en truien waren. Wij waren op tijd bij de aanmoedigers om Karin, Lia en Mirjam binnen te halen en ja hoor, gaan ze ook nog sprinten. De dames zetten een mooie tijd van 1:50 neer.

Iedereen is gefinisht en dan hup snel naar de bus, omdat het weer behoorlijk afgekoeld is. In het hotel nog even lekker opgefrist en opgewarmd. En dan als afsluiter nog lekker met ze allen eten. Ondertussen kreeg ik een bericht en foto’s door gestuurd dat wij op TV Gelderland waren. Ja ja, wij zijn nu beroemdheden in Nijmegen en omstreken.
Na het eten zijn we de auto's in gestapt om ons huisje weer eens op te zoeken.


Tot volgend jaar!!

Wij zeggen voor herhaling vatbaar. Volgend jaar gaan wij onze tijden natuurlijk verbeteren.

 

 

 

 

Blogs

 

Lust & Leven - Veron LustLust & Leven

Veron Lust over zijn leven als (ultra)loper en ontwikkelingshulp verlener
| Okt. 2023 | aug.2023 | mei.2023 |