Hoe breedte- en “top”sport goed samen kunnen gaan.

Der Berliner Hallen-Jedermann-siebenkampf 2018 zit er weer op!
Het Dreimaster-team aus Holland heeft weer gewonnen. Uli,Andre en Kees hadden dit jaar wel versterking van Justin Francois, een 42-jarige topmaster van av de Groene Ster in Zevenbergen; deze topmeerkamper heeft al diverse EK-en WK-titels achter zijn naam staan en zit nog vol ambitie om nog jaren door te gaan!

 

Het is verder een erg aardige en humoristische atleet. Mede door zijn deelname hadden we dit jaar een zeer ruime voorsprong, ondanks dat de concurrentie ook de handen ineen geslagen had! Die Hollaender haben es wieder geschaft, werd er gezegd maar het was ons ook van harte gegund door de organisatie.

Alle vier volbrachten wij de 7-kamp met glans en nu we alle vereiste zaken, finishfoto’s/0-metingen en handtekeningen voor elkaar hebben, staat niets de atletiekunie nog in de weg onze Ned records 7-kamp 40+/50+/55+ en 60+ te erkennen.

De 7-kamp werd dit jaar weer in West Berlijn gehouden, vlakbij het schitterende en historische olympische stadion, een heel andere omgeving dan vorig jaar in Oost Berlijn. Een halletje om je vingers bij af te likken en waarvan de bochten van de rondbaan omhoog gezet kunnen worden.

De 7-kamp nummers: 60m/ver/kogel/hoog op de eerste dag en 60H/polshoog en 1000m op de tweede dag zijn best pittig en werden door ons in rap tempo afgewerkt achter elkaar. Andre en Uli waren erg tevreden over hun verspringen(5.56 en 4.77). Andre overtrof zichzelf door de kogel over de 9m te stoten en ook zijn horden gingen sneller dan vorig jaar, bijna verslikte hij zich nog in de 1000m! vraag het hem zelf maar!

Het was niet echt Uli’s meerkamp dit jaar maar wel stootte hij de kogel over de 9m en liep de 60m in 8.51!

Kees presteerde in alle opzichten gemiddeld en was nog het meeste tevreden over zijn ver(4.56) en……jaja: zijn 1000m!

We hebben alle 3(4) erg veel plezier gehad en lekker gesport, het hotel was uitstekend en op loopafstand van de hal, kortom de omstandigheden en faciliteiten waren weer perfect dit jaar, wel wat droge lucht in de hal.

We hebben nu 2 jaar meegedaan in Berlijn en wat mij betreft gaan we volgend jaar weer!

De uitslagen(raceresults) kun je opzoeken via google/Jedermann-siebenkampf Berlin 2018, 2 fotootjes zijn hierbij afgedrukt, kijk ze eens glimmen!

 

Sportieve groet en namens uli en andre,
Kees Meijer