Na een lange autotocht door noord Duitsland en door het Deense Jutland kwamen we, Andre, Kees, Esther en Uli, aan bij ons air b&b adresje in Aarhus. Het bleek een kast van een huis te zijn en we liepen elkaar bepaald niet voor de voeten.

Na 2 dagen acclimatiseren en wennen aan de regen, gingen Andre, Uli en Kees van start op hun 10-kampen, in een prachtig stadion waarin erg weinig toeschouwers zaten. Gelukkig hoefden we niet zo vroeg te beginnen. Andre deed het ondanks wat lichamelijke mankementen behoorlijk goed en eindigde na 2 dagen als 5de met ruim 6000 puntjes; hoogspringen met 1.58m, en horden in 15.57 sec, staken er bij hem bovenuit. Andre liep ook nog de losse horden en verraste ons met een mooie europese finaleplaats en een schitterend nieuw pr: 15.15 sec!

Uli deed het ook prima maar haalde helaas 0 punten op hoog; hij revancheerde zich echter goed met een pr op horden in 17.56 sec. en een knetterende 400m in 1.02 min. Hij eindigde als 10de maar was zeker 6de geweest met normale hoog-punten.

Kees moest traditioneel van ver komen vanwege blessures, o.a. rughernia en knieproblemen. Hij moest het uit zijn tenen halen om de 10-kamp te voltooien en die deden ook al zo’n pijn; over zijn horden en polshoog was hij nog het meest tevreden, hij werd 10de.

Na de 10-kamp hebben Uli en Kees ook nog losse nummers gedaan, respectievelijk horden en polshoog maar zij bleken toch nog niet geheel hersteld van de inspanningen en konden geen potten meer breken hoewel Uli nog dicht bij een finaleplaats kwam.

Uli behaalde met zijn Nederlandse leeftijdgenoten nog wel op de 4x100m een mooi nieuw Nederlands record en helaas een 4de plek dus geen bronzen plak.

Esther tenslotte liep een prachtig pr op de 100m en haar 200-tijd viel alleszins mee, gezien het feit dat het voor geen meter liep.

De organisatie verliep niet geheel vlekkeloos en het weer was werkelijk pet en zeer wet!

Ondanks alles hebben we toch lekker gesport en een leuke tijd gehad in Denemarken en we zien alweer uit naar het WK 2018 in Malaga!

Sportieve groet van,
Andre, Esther, Uli en Kees.