Berlijn 18/19 maart 2017 - Jederman 7-kamp indoor 4-masters

Eindelijk was het dan zover, na 2 jaar op ze in praten, lobbyen en zeuren! Er waren nu Nederlandse records te scoren en de indoorhal voldeed aan de wensen van mijn kritische medemasters Andre, Esther en Uli.

Op de donderdag voor het weekend van de wedstrijd zoefden wij met z’n viertjes in Uli’s snelle bolide naar die heimat! Onderweg wel wat oponthoud maar Uli vloog daar gewoon laag overheen!
In Berlijn bleek ons appartement gemakkelijk te vinden en te liggen in Mitte, het oude Oost-Berlijn, een soort klein Istanboel met de bekende Oost/Duitse bouwstijl: flats zonder balkon want je moest met de andere bewoners beneden op de kinderspeelplaats communistische spelletjes met elkaar doen!
De hal overtrof al onze verwachtingen, al werd deze door de organisator wat povertjes genoemd! Nou zo’n pover halletje willen wij wel overnemen in Nederland. Na constructief overleg van Uli met de beheerder, anabole Harry genaamd, konden we zelfs onze polsstokken eerder in de zaal stallen.

De vrijdag nog wat van Berlijn gezien, een zeer indrukwekkende en historische stad, bovendien zeer fietsvriendelijk zolang Uli er maar niet rondrijdt in zijn Mercedes.

Zaterdag 18/3 ging het cellofaan eraf en starten we met de 60m vlak: Andre 7.84 sec, Uli 8.36 sec en Kees 8.98 sec, allemaal redelijk tevreden. Dan het verspringen: Andre 5.18m, Uli 4.69m en Kees 4.62m, weer allemaal redelijk tevreden. Vervolgens het kogelstoten: Andre en Uli net onder de 9m en Kees 9.15m (met een kilootje minder dat wel!). Als laatste het hoogspringen: Andre 1.44m (dat zou hem later lelijk opbreken), Uli steeg tot grote hoogte 1.44m en Kees helaas maar 1.32m. We gingen alle drie voor het NR: Uli en Kees hadden het wat makkelijker, want het NR voor mannen 55+/60+ stond vacant; Andre moest wel een staand puntentotaal zien te overtreffen, hetgeen na zijn eerste dag niet mee zou gaan vallen!

Esther coachte, bevoorraadde en psychisch begeleidde zich intussen een slag in de rondte en verraste ons bovendien met haar internationale kookkunsten.

Na mijn (Kees) abominabele voorbereiding op dit evenement blesseerde ik mij helaas in het begin van de wedstrijd aan de knie, maar heb toch alle onderdelen kunnen doen. Na een nachtje kreunen, steunen en slecht slapen en snel herstellen, gingen we de tweede dag fris van start op de horden. Andre 9.31 sec, naar behoren, Uli 10.90 sec en Kees 10.84 sec, ook naar behoren. Dan het polsstokken; Andre 2.70m, kan beter, Uli scoorde gewoon zijn derde pr 2.50m en Kees eveneens 2,50m, een licht drama voor hem.
Voor Andre was het wel duidelijk dat hij helaas net niet het NR zou gaan verbeteren (volgend jaar zijn we er weer), maar gemotiveerd liep hij toch een knappe 3.25m, Uli deed wat hij kon en over mijn lopen wil ik het liever niet met jullie hebben (overigens kon ik gewoon ook niet harder hoor!)
Resultaat: 2 Nederlandse records masters 55+ en 60+ (deze moeten nog wel ff goedgekeurd worden door de Atletiek Unie) en een fraaie bronzen plak voor Andre in het overall-klassement.
Het belangrijkste: een gouden medaille in het team-klassement en hiervoor waren we vooral naar Berlijn gekomen!

We hebben erg veel plezier gehad met z’n viertjes en gaan ons nu voorbereiden op de EK-masters eind juni in Arhus, Denemarken.

Groetjes aan alle Nea-vriendjes/vriendinnetjes van Kees/Andre/Uli en Esther.