In het weekend van 20 en 21 juli vonden de NK atletiek plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Vijf NEA atleten (van de STAP groep) zouden er aan de start verschijnen: Joren Tromp, Victor Strijbis, Jelle Venema, Gaard van Vugt en als enige dame dit jaar Suzanne Williams.

Op zaterdag waren Joren en Victor aan de beurt voor de 100m. Victor moest zich eerst via de voorrondes zien te plaatsen voor het hoofdprogramma wat hem lukte.

Samen met Joren stond hij in het hoofdprogramma, waar ze zich beiden plaatsen voor de finale later die dag waar Joren een 4e plek in 10.44sec (PR) en Victor 7e plek behaalde, ook in een PR van 10.63sec.
Net nieuw NEA lid Jelle Venema kwam nu nog voor Suomi uit op de 400m. Ook hij liep hard genoeg om de volgende dag in de finale te strijden voor een podiumplek.

Zondag stonden alle vijf de NEA atleten aan de start. Gaard was als eerste aan de beurt voor de 110m horden. Hij liep zichzelf in een pr van 14.30sec. de finale in waarin hij 8e werd in 14.44sec. Omdat de nummer 2 buiten mededinging meeliep is Gaard hiermee 7e van Nederland geworden.
Vervolgens stond Suzanne aan de start voor de 100m horden. Ook zij behaalde een plek in de finale waarna ze met een nieuwe pr van 13.37sec. als 2e op het podium belandde.
Joren en Victor waren nu aan de beurt voor de 200m, waar ze weer allebei een finaleplaats behaalden. Joren veroverde later op de middag hier de brozen plak in 21.07sec en Victor liep zichzelf naar een 8e plek in 21.87sec.
Jelle, die zich op zaterdag dus al geplaatst had, liep in de finale 400m. een pr van 47.84sec. waarmee hij 3e van Nederland werd.
We kunnen spreken van een vruchtbaar NK 2013 voor deze atleten, allemaal hebben ze finale in hun onderdeel gehaald en allemaal hebben ze pr's gelopen. Ze zullen vast en zeker tevreden naar huis zijn gegaan.

Alle vijf, gefeliciteerd met jullie resultaten!

 

foto via www.staponline.com