Zaterdag 28 november stond de eerste cross competitie op het programma in Warmenhuizen bij av Nova.In de ochtend hadden de junioren al gelopen en in de middag waren de pupillen aan de beurt. Gelukkig was het droog, maar er stond wel een frisse wind.

Lisette begon met Elisa, Jinthe en Kirsten het parcours te verkennen. Het parcours begon op de baan,van de baan af werd het gras/modderig, heerlijk om te crossen dus! Het was een rondje om het water heen en daarna weer terug naar de baan voor de finish.

Als eerste was Elisa bij de mini's aan de beurt, haar eerste cross wedstrijd en een mooie 9e plaats. Helaas deden er van Nea geen mini jongens en C-jongens mee, dus de volgende die mocht lopen was Jinthe bij de meisjes C, zij werd 14e.

 

Ondertussen ging Henri met de B-jongens warm lopen. En was het even spannend of Felix op tijd zou zijn. Maar gelukkig kwam hij 2 minuten voor de start aan. En toen nog opzoek naar speldjes om zn nummer op te doen, maar ook dat lukte op tijd.

Bij de jongens B deed Nea met een flinke ploeg mee. Voor Felix en Tim was het de eerste keer dat ze aan de crosscompetitie meededen, maar ze hadden al wel goed geoefend met de crosstraining. Rowan werd 8e, Tim en Jelle streden tot het einde om een plek, ze kregen dezelfde tijd, maar Tim was net iets eerder over de finish. Tim 17e   en Jelle 18e, Felix 20e, Thijmen 24e en Ivan 28e.

Bij de meisjes B was alleen Kirsten er, ook zij deed voor het eerst mee met een cross wedstrijd, zij werd 27e.

Neeltje was ondertussen met de A1 en A2 gaan inlopen en het parcours verkennen. Bij de jongens A1 stonden Mauro en Casper aan de start, zij hebben al wat crosservaring. Beide maakten het spannend en waren met een andere loper in gevecht om een plek, ze werden 38e en 40eLaura was het enige A1 meisje, zij liep keurig naar een 20e plaats in een grote groep meiden.

Ook bij de jongens A2, twee jongens aan de start Yoeri en Yarno, zij eindigden in de middenmoot en werden 20e en 26e. Als laatste waren Mijntje en Charlotte aan de beurt, hartstikke goed gelopen met een 5e en 10e plaats.

Hopelijk doen er de volgende keer nog meer pupillen mee, want in de modder lopen is toch super leuk! De volgende crosscompetitie is op 9 januari en de laatste is op 6 februari.

Aankomende zondag 6 december is de Purmerbosloop, met daarbij dit jaar voor het eerst een crossparcours, start daarvan is om 10.30 en je kan kiezen tussen 1 of 2km en kost €1,00. Als je een keer wil kijken of je het lopen van een cross leuk vindt, dan kan je dat daar mooi proberen.

Uitslagen crosscompetitie

Foto's