Zaterdag 19 september was de finale van de pupillencompetitie bij AV Nova in Warmenhuizen. Er kwamen vandaag vijftien NEA atleten aan de start, drie teams (MPA-1, JPB en JPC) aangevuld met twee individuele atleten, Jay en Jeslyn.

Uli en Kees bleven redelijk heel en vooral Uli heeft op het NK-outdoor in Zierikzee geexelleerd en kwam met 3x goud thuis! Kees raakte vlak voor het NK geblesseerd en behaalde desondanks brons op hoog.
Dan wat het hoogtepunt had moeten worden dit jaar: het WK-Lyon!

Bij onze Mini's hebben we een nieuw talent: Jay van Wanrooij. Hij zette ook vandaag een prachtige meerkamp neer: 7,64 op 40 (4e), 21,49 bal (2e) en 2,99 bij ver (5e). Met een totaal van 1076 won Jay hiermee de bronzen medaille!

De JPC waren als ploeg geplaatst en waren dan ook met zijn vieren aanwezig: Mostafa, Thijmen, Chris en Rowan. Mostafa eindigde uiteindelijk op de 8e plaats door stabiel te zijn op alle onderdelen (7,00 op sprint!). Thijmen was vandaag sterk op ver (3,11) en sprint (7,40). Waar Rowan de bal ruim over de 20 meter wierp en Chris nu toch echt binnenkort over de 3 m gaat springen, gezien zijn 2,94m van vandaag. Een vijfde plaats in het teamklassement was het eindresultaat.

De JPB waren ook met zijn vieren: Fawzi, Mauro, Casper en Mike. Mooie prestaties van Fawzi op ver (3,45),  Mauro op kogel (5,94), Casper 3,09 op ver en ook Mike sprong vandaag naar de 2,68. Als team eindigden de mannen op de 8e plaats maar dat komt hoofdzakelijk doordat er geen estafette score is (?).

Bij de MPB was er vandaag één atlete aanwezig: Jeslyn. Ze was vandaag in super vorm met 6,85 op de 40m (2e), 3,49 op ver (3e) en precies 5 meter bij het kogelstoten. Een prachtige derde plaats op de meerkamp was het resultaat!

De MPA-1 werden vertegenwoordigd door Luna, Mijntje, Charlotte, Lindsay en Ileana. Luna was als gewoonlijk zeer sterk op de sprint (9,24) en ver (4,11). Maar ook de andere dames deden het goed, waarbij vooral het verspringen opvalt met allemaal afstanden van rond de 3,40m. Als team was het helaas net niet voldoende voor een podiumplek, maar een vierde plaats is meer dan verdienstelijk. 

Uitslagen

Foto's