CollinZaterdag 11 januari was de tweede wedstrijd van de cross competitie in Wieringermeer. Met 26 pupillen was NEA weer eens ouderwets goed vertegenwoordigd. De weersomstandigheden van de week ervoor hadden er voor gezorgd dat er een zeer modderig parcours was uitgelegd, met de nodige consequenties.

Bij de Pupillen C beet Wessel het spits af met een verdienstelijke 9e plaats. Bij de meisjes kwamen Nienke (10e), Sophie (12e) en Laura (14e) aan de start. Als team behaalde zij zelfs een tweede plaats. Een mooie opstap richting een finale.

De jongens van de B pupillen doen het al een tijdje goed een ook deze keer bereikten alle vier de top 20 (van de 40): Enzo (4e), Jelle (8e), Bas (13e) en Milan (20e). Ook hier als team de tweede plaats. Sorcha en Annika streden bij de meisjes pupillen B hun strijd. Het zware parcours weerhield hen er niet van om zo goed mogelijk de finish te behalen, goed gedaan meiden!

De JPA1 hadden Ties en Sonny in de strijd. Ties behaalde een mooie 16e plaats, Sonny kwam als 36e over de streep. Arwen liep haar eerste cross en dat werd direct een 15e plaats (van de 32). Bij de oudste pupillen liep het jongensteam naar een vierde plek (Collin, 10e, Benjamin 16e en Nino 27e). Tot slot liepen er nog 10 meiden van de A2. Eline viel op met haar 2e plek. Ook het team eindigde op de tweede plaats. Pechvogel van de dag was hier Elisa die tijdens de race een schoen verloor door de blubber. Op één schoen en één sok liep zij de 1250m overigens gewoon uit en behaalde alsnog de 33e plaats van de 36. Grote klasse, Elisa!

Resultaten overige dames: 7e Thyra, 8e Laura, 9e Rosaly, 11e Marit K., 12e Marit B, 17e Sylvia, 26e Julia, 27e Robin.

Op 1 februari is alweer de laatste competitiewedstrijd cross. Met vele kanshebbers voor een finaleplaats gaan we ervan uit dat we weer met veel pupillen zullen deelnemen. Uiteraard zijn ook alle nieuwe pupillen meer dan welkom om eens een keer te proberen. Geef je op bij de pupillencommissie.

Klik hier voor alle uitslagen