start MPCZaterdag 9 november 2013 was het zover, Trias, uit Heiloo, organiseerde de eerste crossloop van het seizoen 2013/2014. De autorit naar Heiloo was al een crossloop op zich; veel files, afsluitingen en alternatieve routes. Een beetje stressvol aangezien iedereen in de file stond en niet alle pupillen op tijd konden zijn.

Maar gelukkig was het nog goed weer, een lekker zonnetje. Het parcours van Trias is voor alle pupillen gelijk 1000 meter, met een flinke heuvel waar veel pupillen tegen op zagen.

Als eerste van de NEA pupillen ging Wessel (JPC) van start en eindigde op een nette 7de plaats. Daarna was het de beurt aan Sophie, Laura en Nienke (MPC) en met z'n 3-en liepen ze een goede wedstrijd.

De B-pupillen gingen niet compleet van start want Enzo was te laat (file) maar mocht gelukkig later nog met de JPA1 meelopen. Jelle, Stijn en Milan liepen alledrie een goede cross en eindigden respectievelijk 6e, 17e en 19e (van de 51 deelnemers). Enzo zijn tijd bij de JPA1 bleek daarna nog eens de 4e tijd voor de B-pupillen te zijn! Individueel zitten ze alledrie aan de goede kant van de streep. Bij de MPB verdedigt Sorcha de eer voor NEA en dat deed ze heel goed met een keurige 14e plek.

Ties, Mirco en Sonny gingen de strijd aan bij de JPA1. Mirco en Ties eindigden voorin, maar ook Sonny heeft het ontzettend goed gedaan in zijn eerste cross. Romy was onze enige deelneemster bij de MPA1 en liep naar een prima plek in de middenmoot.

Tot slot was het de beurt aan de A2 pupillen. De jongens werden vertegenwoordigd door Collin (8e) en Benjamin (37). Bij de meiden stond er weer een peleton aan dames aan de start (Eline, Thyra, Laura, Marit, Rosaly, Milou, Robin en Elise). Eline behaalde hier een mooie tweede plaats. Het zal dit jaar zeer spannend worden, zowel voor het team als individueel.

De volgende crosscompetitie is op zaterdag 11 januari in Wieringerwerf. Lijkt het je leuk om een keer mee te doen, geef je op bij de pupclub.

Voor de uitslagen, klik hier.

Er is ook een leuk filmpje op youtube gevonden, waarbij er af een toe een NEA atleet te zien is.

De volgende crosswedstrijden:
2e cross - 11 januari - av Wieringermeer in Wieringerwerf
3e cross - 1 februari - ARO 88 - Obdam

Voor meer informatie, klik hier.