Als eerste mochten B-junioren Ângelo en Timothy beginnen bij de jongens junioren AB. Over een afstand van 4.000m. Ângelo liep goed, en werd 4e van de B-junioren. Timothy had het zwaar, maar liep in eigen tempo naar een 22e plaats. 

Eline en Mellani beide junioren B, liepen bij de meisjes junioren AB 2.500m. Eline had een geweldige dag, vanaf de start nam ze het initiatief en ze heeft de hele wedstrijd op kop gelopen. 1e B-meisje en overall. Ook Mellani liep goed en werd 4e.

Ties liep als enige jongen bij de C-junioren mee. Hij heeft al een tijdje niet goed kunnen trainen en had het zwaar met de 3.000m. Maar op karakter uitgelopen, naar een 28e plaats.

 Bij de meisjes junioren C liep Arwen, zij liep 2.000m. Ze loopt de laatste weken al hartstikke goed in de trainingen en dat was nu ook te zien in de wedstrijd. Een mooie plaats in de top 10 met een 9e plek,

Er deden geen jongens junioren D2 mee, maar dat maakte de D1 jongens helemaal goed!

Mostafa, Rowan, Jelle, Felix en Ivan kwamen in actie in deze categorie en liepen ook 2.000m. Mostafa liep meteen met de voorste groep mee, maar kon het net niet bij houden en werd 4e, Rowan zat in het groepje daarachter en werd 9e. Jelle zat daar 20seconde achter en werd 14e. Felix kon dit keer het tempo van Jelle niet bijhouden en liep zijn eigen tempo en werd 19e. Ivan die afgelopen week ziek was geweest en het heel zwaar had, liep naar een 26e plaats. Op dit moment staat het ploegklassement nog niet bij de uitslagen, maar onder voorbehoud lijkt het een 1e plaats.

Brenda, Laura en Nienke liepen bij de meisjes junioren D2 en liepen 1.500m. Ze hadden niet alleen een wedstrijd tegen andere verenigingen maar ook een strijd onderling. Het ligt zo dicht bij elkaar. Nienke kon net niet aanhaken, maar Brenda en Laura maakte het heel spannend. Brenda 5e, Laura 6e en Nienke 7e. Wat ze een 1e plaats in het ploegenklassement opleverde.

 Rava zou lopen bij de meisjes junioren D1, maar was helaas ziek.

 Na een korte pauze, waar we even konden opwarmen met een kopje soep, ging de wedstrijd verder met de mini pupillen. Hier lopen jongens en meisjes samen. Eva liep als mini meisje mee en liep 750m. Ze deed het hartstikke goed en werd 7e meisje.

 Bij de jongens pupillen C liepen Laurens, Milo en Levi zij moesten 1.000m lopen Laurens ging hard van start en had het op het laatst erg zwaar, en kon de 1e positie niet behouden, maar toch een mooie 3e plaats. Milo en Levi hadden ook weer strijd met z'n tweeën, ze kregen dezelfde tijd op de finish, maar Milo net iets eerder, hij 15e en Levi 16e.

Dit keer wel een meisje pupil C, Kaylee, ook zij liep 1.000m. Het was de eerste keer de cross voor haar en ze deed het ontzettend goed, een 16e plaats.

Bij de jongens pupillen B liepen Kevin, Dave en Laurens, zij moesten 1.250m. lopen. Dave viel 2keer in het eerste kleine rondje, waardoor hij wat achter Kevin kwam te lopen. Kevin die heel goed het tempo hoog kon houden, en daardoor kon Dave niet meer aansluiten. Laurens had het ook zwaar, maar liep goed zijn eigen tempo. Kevin werd 14e, Dave 18e, en Laurens 34e. Het is op dit moment niet bekend hoeveelste ze als ploeg geworden zijn.

Maartje, Maya en Frederique liepen bij de meisjes pupillen B ook 1.250m. Maartje ging weer achter 2 snelle tegenstanders aan, en sloeg een gat met de meisjes achter haar. Ze liep in haar eentje naar een 3e plaats. Maya en Frederique liepen ook heel erg sterk, Frederique die er alles aan deed om bij Maya in de buurt te blijven en kwam kapot over de finish kwam. Top 10 voor Maya met een 8e plaats en een 12e plaats voor Frederique. Ook zij als ploeg 1e.

Er liepen geen jongens pupillen A1. Maar bij de meisjes A1 waren er 3 Nea-meisjes. Lieke, Lauretta en Zoey, ook zij liepen 1.250m. Lieke die meteen hard wegging en in het voorste deel van het veld liep. Laurette liep voor het eerst de cross en deed het erg goed. Zoey kon het tempo van Lauretta net niet bij houden, maar deed echt haar best in de buurt te blijven. Lieke in de top10 en werd 7e, Lauretta 22e, en Zoey 26e. Ook bij deze groep in het ploegenklassement nog niet bekend.

Pieter, Tim en Jay liepen bij de jongens pupillen A2 mee, ook voor deze groep stond 1.250m. op het programma. Maurits was helaas geblesseerd aan zijn voet en kon niet meedoen. Pieter ging goed weg, en ook Tim had een super start, maar hij viel bij de 1e bocht waardoor hij bijna laatste lag. Maar Tim gaf niet op en had in zijn hoofd voor Jay te willen finishen. Jay kon de tempoversnelling van Tim niet bijhouden en liep heel verstandig zijn eigen tempo. Pieter liep goed en werd 21e. Tim had nog een eindsprint in de benen en werd 29e, en Jay werd 40e

Als laatste liep Eliane bij de meisjes pupillen A2 en ook zij liep 1.250m. Ze ging zo hard van start, dat de trainers wat verbaasd stonden te kijken en benieuwd waren of ze dat wel kon volhouden. En ze kreeg het zwaar, maar wat een doorzetter. Een hele verdiende 3e plaats.

 

FOTO's