Op zaterdag 17 januari waren er al acht D junioren actief op de CD indoor in Apeldoorn, waarbij goud en brons mee naar huis werd genomen. Zondag 18 januari deden er maar liefst 14 C junioren mee in het Omnisport.

Rond 8.30 uur meldden de eerste junioren zich al bij het Omnisport, want om 10.00 uur stonden de eerste onderdelen al op het programma. Nikki (MJC2), Sheralda (MJC1), Raoul, Daniël en Max (JJC1) mochten beginnen. Nikki en Sheralda hun eerste onderdeel van vandaag was verspringen. Hun pr's lagen 2 cm bij elkaar vandaan en ook hun uiteindelijk verste sprong verschilde niet veel, respectievelijk 4,04m en 4,02m, helaas geen pr's.

Raoul en Daniël kwamen elkaar tegen in en 1 serie, waarbij ze respectievelijk 10,92 en 10,44 liepen, knappe tijden voor de heren die voor het eerst 60m horden indoor liepen. In de daaropvolgende serie, was het Max zijn beurt. Ook voor hem was het zijn eerste 60m horden indoor en hij liep z'n race in een nette 12,17. Daniël plaatste zich met zijn tijd voor de halve finale.

Vervolgens stonden de JJC2 in de startblokken, waarbij Thomas het NEA blauw-wit vertegenwoordigde. Helaas kwam z'n tegenstander in de baan naast hem na de tweede horde ten val, waardoor Thomas uit balans raakte, een misstap maakte en zijn race verder niet goed meer ging. Wat een teleurstelling.
Inmiddels stonden Mila, Linda, Amber en Tess (MJC1) klaar voor de 60m horden. Allevier de meiden liepen hier een pr: Mila van 12,47 sec naar 12,03 sec, Linda van 13,02 sec naar 12,67 sec., Amber van 11,75 sec naar 11, 59 sec en Tess maar liefst van 13,20 sec naar 12,31 sec !
En ook bij de MJC2 hadden we deelname bij de 60m horden, want ook Maaike en Evelyn hadden zich ingeschreven voor dit onderdeel. Maaike kwam ook in een pr over de finish, 12,57 sec t.o.v. de 13.01 sec die ze had staan. Helaas kwam Evelyn niet tevreden over de finish, wel een mooi gelopen hordenrace, maar geen pr.

Ondertussen had ook Lotte (MJC2) zich naar de verspringbak begeven en zij sprong in haar eerste poging naar een pr van 4,47m (t.o.v. 4,41m). Top!
Onze ogen hadden geen rust, want nadat de horden waren opgeruimd, stond de 60m vlak op het programma, waarbij Tess en Sheralda van de MJC1 aan de start stonden. Ook hier liep Tess een mooi pr van 9,55 sec. Bij Sheralda zat een pr er net niet in.
De MJC1 werden gevolgd door Maaike en Evelyn. Maaike was niet voor niet voor niets naar Apeldoorn gekomen, want ook hier schoorde ze weer een pr, 9,39 sec.
Daniel kwam bij de 60m ver onder zijn pr van 9,40 sec uit, nl 8,94 sec en Raoul liep zich met een pr van 8,49 sec. de halve finale in.
Thomas, met last van z'n kuit na de misstap bij horden, kwam niet verder dan een 8,71 sec. Na de sprint besloot hij dan ook om niet op de 800m van start te gaan. Jammer, maar soms gaat het zo in de sport.

Intussen was het estafette tijd en met maar liefst 2 MJC estafette teams, de speed babe's en de NEA babe's waren we goed vertegenwoordigd. Evelyn, Lotte, Nikke en Nina stonden in de eerste serie aan de start en met allemaal goeie wissels kwamen ze in 28,90 sec. over de finish. Helaas ging er bij de NEA babe's een wissel mis, waardoor Mila, Linda, Amber en Sheralda werden gediskwalificeerd. Jammer hoor.

Inmiddels was het tijd voor het wat langere loopwerk, de 1.500m., waarbij we Nikki en Nina aan de start hadden staan. Nikki ging de eerste 3 rondes lekker mee in de kopgroep, maar kreeg helaas last van de droge lucht in de hal waardoor ze last kreeg van haar ademhaling. Ze kond het tempo niet meer volhouden en moest de kopgroep loslaten. Nina liep ondertussen in opperste concentratie haar eigen tempo, alsof ze helemaal alleen op de wereld was.

De NEA atleten volgden er elkaar telkens weer op, want Daniël was weer naar de call room voor de finale 60m horden. Ineens, commotie.... Daniël kwam met een official de baan op en gebaarden naar de NEA clan. Eerst snapten we het niet met z'n allen, totdat we het door hadden: ook Raoul stond in de halve finale. Er was een afmelding, waardoor Raoul een plekje opgeschoven was een daardoor ook halve finale moest lopen. Hup, snel naar beneden, de spikes werden hem achterna gebracht. Inlopen kon niet meer. Dus daar stonden opeens twee jongens in het NEA blauw wit in de halve finale. De tijden van de series werden niet meer gelopen, maar evengoed hartstikke goed dat beide jongens de halve finale hadden gehaald.

Nu was het wachten op de laatste nummers waar NEA atleten aan meededen. De 60m van Raoul en de 600m van Mila en Sheralda. Raoul had 1,5 uur om bij te komen van z'n 60m horden avontuur, maar om 16.00 uur stond hij voor de tweede keer die dag in een halve finale. Ondanks een prima tijd van 8,66 sec. wist hij de finale helaas niet te halen.
Mila en Sharalda mochten uiteindelijk de dag voor de NEA atleten afsluiten met de 600m. Beide dames gingen goed van start en hielden hun tempo goed vol. Doel voor allebei was om onder de 2 min. te lopen en dat lukte ze. Sharalda kwam de finish over in 1,57,71 min en Mila in 1,59,93 min......

Een mooie sportieve dag was weer ten einde. De meeste atleten hebben pr's gehaald en goede prestaties neer gezet. Voor sommigen is het niet gelopen wat ze zich er van voor hadden gesteld, maar dat hoort ook bij sport. Neemt niet weg dat het geweldig was dat NEA zo goed vertegenwoordigd was en dat we de dag met z'n allen in een sportieve sfeer hebben doorgebracht. We hopen volgend jaar weer op zo'n geweldige opkomst.

Uitslagen kun je hier terugvinden.
Foto's gemaakt door Ed Turk zijn hier terug te vinden.
Foto's gemaakt door 'onze eigen' fotograaf zijn hier terug te vinden.