De eerste dag van de Nationale Junioren C&D Indoorwedstrijden zijn voor de NEA junioren uitermate succesvol gelopen. Hoogtepunten waren het GOUD voor Collin bij de 4x50m met team Noord-Holland, BRONS voor Julia bij het hoogspringen en een 5e plaats in de finale sprint voor Rosaly. Maar ook alle andere junioren hebben heel goed gepresteerd.

De dag begon al in de vroege ochtend met de 60m horden. Mellani beet het spits af en deed dat in een nieuw PR: 12,28. Een verbetering van maar liefst 0,3s tov haar oude record. Benjamin kwam ook uit op horden. De wedstrijd in Apeldoorn was voor hem de allereerste keer horden in wedstrijdverband. Met een keurige 12,81 mag dit als een geslaagd debuut gezien worden. Beide tijden waren helaas niet voldoende voor een halve finale.

Benjamin kon direct door naar de kwalificatie kogelstoten, voor de eerste keer met een kogel van 3 kilo. Dit viel nog niet mee, de afstand van 4,82m was dan ook niet genoeg voor de finale. 

Toen was het tijd voor de 60m sprint met Collin, Elisa en Rosaly. Collin liep een keurige 9,12, maar kwam daarmee 0,05s tekort voor de halve finale. Elisa liep vandaag voor de eerste keer onder de 11s, met een tijd van 10,70 scherpte ze haar PR aan met maar liefst 0,3s. Rosaly werd bij de start door de speaker al voorgesteld als één van de kanshebbers voor vandaag, wat uiteraard wat extra druk gaf, zo vlak voor de start. Maar in haar serie maakte ze haar favorietenrol meer dan waar, in een nieuw PR (8,95) kwam ze als eerste over de finish en plaatste zich daar direct mee voor de halve finale.

Rond de lunch was er veel NEA blauw op het prachtige wedstrijd terrein actief. Allereerst kwam Collin uit op hoogspringen en estafette. Dit viel helaas tegelijk, wat de focus bij het hoogspringen toch lastig maakte. Gevolg was dat hij niet verder kwam dan 1,25m. Bij de estafette 4x50m liep hij met Quieroz Kuijper (Hollandia), Jeff Tesselaar (Hera) en Merlijn Bosman (SAV) een super race. De tijd van 28,33 bleek na drie series zelfs de beste tijd, waardoor de mannen een gouden medaille omgehangen kregen. 

Op hetzelfde moment kwamen Robin en Julia uit in de kwalificatie kogelstoten. Robin had zich afgemeld voor de sprint om alle aandacht aan het kogelstoten te kunnen geven. Helaas stootte ze niet de gewenste 7 meter, maar met drie stabiele stoten kwam de verste stoot uit op 6,56m. Julia begon matig maar haar tweede (en derde) was goed voor 7,88m waarmee ze zich als 12e plaatste voor de finale eind van de middag. 

Nadat iedereen de innerlijke mens goed versterkt had, begon het tweede deel van het NEA programma. Allereerst de halve finale sprint van Rosaly. In een solide race liep ze naar een keurige tweede plek (9,00s), waarmee ze zich wederom direct plaatste voor de finale. 

Toen was het de beurt aan Julia die ging beginnen met hoogspringen, maar op hetzelfde moment in de finale kogelstoten stond. Geleerd van de ervaring van Collin besloot Julia voor de tactiek te kiezen dat ze alleen ging kogelstoten als het hoogspringen daar ruimte voor gaf. Hierdoor heeft ze in de kogel-finale slechts twee keer gestoten en heeft zich toen volledig op het hoogspringen gericht. Resultaat 7,95 en een 11e plek. Bij het hoogspringen moest ze de concurrentie aangaan met 15 meisjes die allemaal al minimaal 1,30m hadden gesprongen. Nadat ze de 1,35m in twee pogingen had gehaald, stond ze op een derde plek in de tussenstand, met nog vier meisjes in de race. Een prachtige (derde) sprong over de 1,40m (nieuw PR) zorgde ervoor dat ze deze (gedeelde) derde plek ook heeft behouden. Een prachtige prestatie!

Tijdens het hoogspringen waren er ook de 1000m races, met maar liefst drie NEA junioren: Angelo, Elisa en Mellani. Angelo liep in zijn serie naar een mooie derde plek, met een tijd van 3.25.57, dit was maar liefst 12 seconden sneller dan zijn vorige PR.  In de totale eindstand was dit goed voor een 13e plaats. De rek lijkt er bij Angelo nog lang niet uit en dit belooft nog wat voor het aankomende seizoen. Ook Elisa liep een goede 1000m, ze bleef slechts een fractie van een seconde boven haar eigen (outdoor) PR. Mellani tenslotte kwam ook dicht in de buurt van haar PR, met 3.47.63 liep zij een gedegen 1000m. In een warme hal, aan het einde van zo'n lange dag is het een een groot compliment hoe goed jullie alledrie gelopen hebben. 

Als slotstuk stond de finale 60m van Rosaly op het programma. Na een matige start kwam ze halverwege heel goed op stoom. Helaas was het net niet genoeg voor een podiumplaats, maar een 5e plek, in 8.97s in zo'n groot deelnemersveld is geweldig!

Na de prijsuitreiking van Julia, gingen de junioren (en de ouders) rond 1930 uur weer richting Purmerend en Landal. We hebben genoten van al jullie prestaties en ook van de sfeer die er zowel in de wedstrijden als bij de NEA club hing. 

De uitslagen zijn hier te vinden. Foto's vindt je hier.

Filmpje Collin 60m sprint, serie

Filmpje Mellani, 60m horden, serie

Filmpje Rosaly, 60m sprint, finale (aangemoedigd op de achtergrond door Julia..)

Filmpje prijsuitreiking Julia, derde plaats